Měsíc duben je měsícem knihy. Zde jsou tipy na to, jak uspořádat první knihovničku Vašeho děťátka, jak si s dětmi číst a komunikovat během čtení, jaké knížky pro děti a podle čeho vybírat a mnoho dalšího.
Každý správný indián potřebuje čelenku. Tato verze je náročnější na přípravu, proto je návod určen spíše maminkám. Děti ale mohou pomáhat třeba s výběrem barev.
Nejdříve nastříháme jednotlivá pera – každé dvakrát a pruh látky na čelenku (délku dle obvodu hlavy a šířka cca 8 cm). Vždy jeden list z páru podžehlíme ronofixem. Na samotnou čelenku nažehlíme pruh o délce čelenky a šířce 4 cm. Sešijeme vždy pár per k sobě a okraje ostřihneme entlovacími nůžkami.
Všijeme pera do čelenky a v zadní části přišijeme gumičku (zhruba 5-8cm), aby se čelena snadno nasazovala. Čelenka se dá případně dozdobit barevnou výšivkou nebo korálkami.
Osvěžující malování pro horké letní dny! Nachystejte si s dětmi paletu domácích ledových barev. Do tvořítka na ledové kostky namíchejte s vodou trochu barvy, a když voda začne mrznout, můžete dovnitř snadno vložit párátko jako úchytku a nechat zmrznout. Pro maličké děti je to ideální možnost jak poznávat barvy i hmatem a snadno je ručičkou roztírají. Jim udělejte ledové kostky bez držátka.
Cheesecake je velmi populární dezert. Někteří si ho ale bojí udělat kvůli delší době tuhnutí a obavě, zda vůbec ztuhne. Tato mini verze je parádní, protože doba tuhnutí je výrazně kratší a navíc máte rovnou jednu porci a nemusíte si dělat starosti s krájením. Na oslavu jako dělané!
Sušenky rozdrtíme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Smícháme. Připravíme si formu na muffiny a košíčky. Do košíčků rozdělíme připravenou hmotu a uhladíme. Dáme na 10 minut do lednice.
Mezitím si připravíme sýrovou směs. Vyšleháme Philadephii (Lučinu) s medem. Postupně přidáme vejce, citronovou kůru a na konec tvaroh. Vše prošleháme.
Směs naplníme do košíčků, uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150 °C. Pečeme 18 – 20 minut. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladit, poté i s formou přeneseme do lednice, kde necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout a vyjmeme z košíčků (nenechávejte v košíčcích přes noc – špatně by se pak odlepovaly!). Těsně před podáváním dozdobíme čerstvým sezónním ovocem a mátou.
Inspirace
Líbil se vám článek?
Chcete dostávat upozornění na podobné články a inspirace emailem? Klikněte na tlačítko výše.
Můžete se kdykoliv odhlásit.
Najděte kurzy ve vašem městě